Branding is de key tot succes!

Home • Blog • Bekijk
Graphix Development - Blog
Geschreven op 06 Juli 2023

Just do it, finger lickin' good, *** **** geeft je vleugels, herken je deze slogans? Waarschijnlijk wist je dat het ging om de grote bedrijven Nike, KFC en Red Bull, zo'n simpel zinnetje heeft er dus voor gezorgd dat jij gelijk kan plaatsen om welk bedrijf het gaat. Naast slogans kan een logo ook manier zijn om iedereen je bedrijf te laten onthouden. Denk bijvoorbeeld aan die ene keer dat je met je ouders in de auto reed op de snelweg en die ene grote M zag staan naast de weg, dan wist jij gelijk dat het de McDonald's was.

Ook een pakkende melodie zorgt ervoor dat jij de bedrijven onthoud, denk hierbij aan het typische fluit geluid van de Hema. Dit laat zien dat een branding de key is tot succes. Maar het maken van een goede branding is nog niet zo makkelijk.

Wist je dat?

Wist je dat voordat dit bedrijf geopend was het eerst een donker / neon thema had voor de branding? Uiteindelijk heb ik gekozen voor blauw / geel, twee kleuren die erg opvallend zijn. Dit in combinatie met speelse vormen en 3d cartoons.

Een branding maken is nog niet zo simpel, maar iedereen kan iets verzinnen zolang je maar creatief bent. Hier bij Graphix Development kan je ook hulp krijgen met het opzetten van een goede branding voor je bedrijf, denk hierbij aan de designs, slogan, eventuele melodie en dergelijke, want naast websites bouwen, designs maken en video's bewerken heb ik ook redelijk wat ervaring met muziek en sta dus ook open om dit te gebruiken in de verkoop van geweldige diensten.

Maar hoe bedenk je een branding?

Als allereerst is het heel belangrijk dat je precies tot in de puntjes weet waar je bedrijf om draait en wat je er mee wilt doen. Als je dit weet kan je kijken naar wat hier goed bij past, heb jij bijvoorbeeld een tuiniers bedrijf dan zou een groen thema met lichte kleuren een goed idee kunnen zijn.

Vanuit hier kan je helemaal verder opbouwen, een website, een slogan en vette designs.

Misschien kan ik jou binnenkort ook wel helpen...?

Nieuwste Blogs